vrijdag 16 december 2011

Stem op Zeeuwen Gezocht

De website Zeeuwen Gezocht is deelnemer aan de Geschiedenis Online Prijs 2011. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste Nederlandse website over geschiedenis. De winnaar van de publieksprijs krijgt 2.500 euro. 

Naast het publiek wijst ook een vakjury een winnaar aan. De jury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieƫn: Archiefdiensten; Verenigingen en particulieren; Musea en Themasites. Gekeken wordt onder andere naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit.

Wij roepen alle gebruikers van Zeeuwen Gezocht op te stemmen. Al tien jaar levert onze website een belangrijke bijdrage aan het genealogisch en het historisch onderzoek. Zeeuwse bronnen met persoonsgegevens zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week wereldwijd toegankelijk voor iedereen. Uw stem is een blijk van waardering voor de inspanningen van het Zeeuws Archief (medewerkers en vrijwilligers). Het is voor ons een stimulans om nog meer bronnen (en scans) toe te voegen en om de website verder te verbeteren.

Stem nu op Zeeuwen Gezocht

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad en wordt nu voor de zesde keer uitgeloofd. Eerdere winnaars waren het Anne Frank Huis (2010), het Scholtenhuis (2009) en het Rijksmuseum van Oudheden (2008).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten